İçeriğe geç

Meteliksiz Ne Anlama Gelir

Meteliksizler ne demek?

Geçmişi Gizle Geçmiş Ayrıntıları Geçmişi Temizle Geçmiş: iflas etmek.

Meteliksiz ne?

Hiç parası olmayan veya fakir olan kişilere genellikle iflas denir.

Metelik kalmadı ne demek?

Bu kelime birçok deyimsel ifadede ve kalıplaşmış ifadede kullanılır. Örneğin, iflas etmek iflas etmek anlamına gelir. Önemsiz şeyler için “Bir kuruşa değmez” ifadesi kullanılır.

Mete ne demek TDK?

Türkçe kökenli olan Mete ismi Türk Dil Kurumu sözlüğünde yer almasa da, Kişisel İsimler Sözlüğünde “Büyük Türk Hun İmparatoru” ismi olarak geçmektedir. Ayrıca bu ismin anlamı on kişinin yerine geçecek yiğit adam olarak açıklanmaktadır.

Meteliksiz eş anlamlısı nedir?

yoksul, fakir, parasız kimse.

İngilizcede meteliksiz ne demek?

kayalık-iflas s.

Umulmaz nedir?

1. Beklemek, umut etmek: Ferhunde’nin aramızdan ayrılışı bizim için beklenmedik bir mutluluktur (Reşat N. Güntekin).

Meteliği ne demek?

1. Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde (1828) tedavüle çıkarılan, değerleri beş kuruştan başlayıp iki buçuk kuruş, bir kuruş, yirmi para ve en sonunda on paraya kadar değişen paralar: Gözlerindeki şeytan Yeleğimin cebine iki parmağımı sokup paraları ve tektaşları saydım (Yusuf Z. kipi).

Metelik para nedir?

Bir peni bir penidir, sekiz iki penidir. Bir rubu beş kuruşa eşittir, bir mecidiye yirmi kuruşa eşittir. Kuruş olarak anıldığında sağlam para anlamına gelir. Para olarak ifade edildiğinde bir peni elli bozuk paraya eşittir, bu da çürüktür.

Metel kalmak ne demek?

Metel kelimesi Kavak ilçemizde bulunmaktadır; bilmece anlamında kullanılmaktadır.

Mete anlamı ne?

Mete, Türk tarihi ve mitolojisinde önemli bir rol oynayan eski Türk hükümdarları için kullanılan bir unvandır. En ünlü kullanımı Hun imparatoru Mete Han ile ilişkilendirilir ve genellikle “hükümdar”, “sultan” veya “lider” anlamına gelir.

Umay ne demek?

Umay (veya Umay; Eski Türkçe: 𐰆𐰢𐰖; Kazakça: Ұмай aна, Umay ana; Rusça: Ума́й / Ымай, Umáj / Ymaj, Türkçe: Umay (Ana)), Türk mitolojisinde ve Tengricilik’te doğurganlık tanrıçasıdır ve dolayısıyla kadınların, annelerin ve çocukların tanrıçasıdır. Umay, çeşitli diğer dinlerde görülen yeryüzünün ana tanrıçalarına benzemektedir.

Uraz ne demek?

Uraz (Uras, Oraz, Iraz) kelimesi şans, mutluluk anlamına gelir. Tesadüfleri düzenlediğine ve iyi veya kötü durumları belirlediğine inanılan soyut bir güçtür. Urasa ile ilişkilendirilir. Ayrıca onur, şeref ve itibar gibi anlamları da vardır.

Mete ve ne demek?

Türk kültüründe Mete ismi, güçlü ve kararlı liderlerin sembolü olarak tarih boyunca saygı ve hayranlık uyandırmıştır. Mete isminin diğer anlamları: Daha büyük akarsu, nehir, müren balığı, mor ay.

Mesume ne demek?

Masume isminin TDK bilgilerine göre anlamı şöyledir: 1. Günahsız, masum. 2.

Metel kalmak ne demek?

Metel kelimesi Kavak ilçemizde bulunmaktadır; bilmece anlamında kullanılmaktadır.

Merteği ne demektir?

Türk Dil Kurumu’nca bakıldığında mertek kelimesi “dört köşeli veya yuvarlak, uzun ve kalın, çeşitli gövdeleri olan ağaç” olarak ifade edilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir