İçeriğe geç

Begonia Nasıl Bakılır

Begonia hangi ortamı sever?

Güneş ışığına ilgi duyduğu bilinen begonya çiçeklerinin, her noktanın eşit miktarda güneş ışığından faydalanması için saksılarını zaman zaman güneşe doğru döndürmeleri gerekir. Begonya çiçeğinin güneş ışığında vakit geçirmesi için en iyi zamanlar gün doğumu ve gün batımıdır.

Begonyaya ne iyi gelir?

Begonyalar, yarı yarıya daha az güneş ışığı aldıkları ortamlarda iyi büyürler. Gölgede tutmamaya dikkat edin. Toprağın orta derecede nemli kaldığından emin olun. İçinde bulunduğu saksının bir drenaj deliği olduğundan emin olun. Begonyalar, drenaj deliğinden köklerinde biriken fazla suyu uzaklaştırarak köklerinin çürümesini önler.

Begonia kışın nasıl bakılır?

Kış soğuğundan korumanız gereken begonyayı ortalama 15 derecede canlı tutabilirsiniz. Çok soğuk ve çok sıcak hava koşullarına karşı güçsüzdür. Toprak: Mineral içeriği yüksek toprakları sever. Bu nedenle humuslu topraklar begonyalar için idealdir.

Begonia çiçeği neden solar?

Begonya çiçeği az ışık alırsa yeterli besin alamaz ve çiçekleri solup kararabilir.

Begonia evde nerede durmalı?

Begonya, güneş ışığıyla beslenen ve ışığa maruz kalması nedeniyle canlı ve sağlıklı bir yapı kazanan çiçeklerden biridir. Bu nedenle hem dış mekanlarda hem de iç mekanlarda kolayca yetiştirilebilir. Ancak bu çiçek kavurucu güneşe yerleştirilmemeli ve gölgeli yerlere ekilmelidir. Aydınlık iç mekanlarda tutulması da çiçeklenmesine katkıda bulunur.

Begonia dalından nasıl çoğaltılır?

Bu işlem için, bir kesme aleti kullanarak begonyanın bir kısmını kökten ayırmanız gerekir. Elde edilen filizi başka bir saksıya dikerek işlemi tamamlayabilirsiniz. Çilli begonyaları çoğaltırken su kökü yöntemini kullanarak olumlu sonuçlar elde etmek mümkündür.

Begonia nasıl büyür?

Alanı seven begonya çiçeği oldukça hızlı büyür. Begonya çiçekleri humus ve organik madde açısından zengin toprakları sever. Toprağı ve saksıyı 2 yılda bir değiştirmek yeterlidir. Mümkünse ilkbaharda saksı değişimi yapın.

Begonyaya hangi gübre verilir?

Diğer bitkiler ve çiçekler gibi begonyaların da gübrelenmeye ihtiyacı vardır. Toprak daha zengin olur ve sağlıklı bir şekilde gelişir. Mayıs ve Eylül ayları gübreleme için tercih edilen zamandır. Karmaşık gübrenin yılda iki kez uygulanması önerilir.

Begonia çok yıllık mı?

Açıklama: Begonia tuberosa genellikle çok yıllık rizomatöz veya yumrulu bitkilerdir.

Begonia çiçeği balkonda yetişir mi?

Oturma odalarınızda, çalışma istasyonlarınızda, ofislerinizde ve hatta balkon ve teraslarınızda bile kolayca yetiştirebileceğiniz çok güzel bir bitkidir. Bakımı sizi hiç yormaz. Çil Begonya nem seven bir bitkidir. Toprağını nemli tutarak bu nem ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

Begonia nasıl bir çiçektir?

Bu çiçek türü özellikle ticari amaçlar için yetiştirilir. Begonya çiçekleri yaz aylarında açar. Çiçeklerinin renkleri turuncu, sarı, pembe, kırmızı ve beyazdır. Ayrıca çiçeklerinin yaprakları yuvarlaktır.

Çilli begonya neyi sever?

1. Işık: Çilli begonya parlak ama dolaylı ışığı tercih eder. Doğrudan güneş ışığı yapraklarda yanıklara neden olabilir, bu nedenle bitkiyi doğrudan güneş ışığına maruz kalmayacağı bir yere, iç mekana yerleştirmek önemlidir. 2. Sulama: Toprağı nemli tutun ancak aşırı sulamadan kaçının.

Sararan çiçeğe ne yapılır?

Çiçekler topraktan yeterli besinleri ememediğinde yapraklarının sararması gibi belirtiler gösterirler. Bu durumda çiçeklerinize takviye vermeniz şarttır. Toprağını da değiştirebilirsiniz. Yetiştirdiğiniz her çiçeğin su, ışık ve hava gereksinimleri türe göre değişir.

Yaprak uçları neden kurur?

Yaprakları aşırı sıcaklıklara veya düşük neme maruz bırakmak strese ve kuru uçlara neden olabilir. Yüksek sıcaklıklar terleme yoluyla aşırı su kaybına neden olabilir ve bu da kurumaya ve ardından yaprak uçlarının kurumasına yol açabilir.

Çiçeğim ölüyor ne yapmalıyım?

Bitkide kalan ölü veya neredeyse ölü yapraklar kesilmeli ve gövdeden ayrılmalıdır. Ancak bitkinin gövde kısmı 45 derecelik açıyla kesilmelidir. Ayrıca mümkün olduğunca çok canlı bitki parçası bırakılmaya çalışılmalıdır.

Begonia çiçeği balkonda yetişir mi?

Oturma odalarınızda, çalışma istasyonlarınızda, ofislerinizde ve hatta balkon ve teraslarınızda bile kolayca yetiştirebileceğiniz çok güzel bir bitkidir. Bakımı sizi hiç yormaz. Çil Begonya nem seven bir bitkidir. Toprağını nemli tutarak bu nem ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

Çilli begonya evde nasıl bakılır?

Çilli begonya bakımında akılda tutulması gereken en önemli nokta; çok soğuk, rüzgarlı veya çok sıcak koşullarda tutulmamasıdır. Aydınlık bir ortamı sever ancak doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Çok fazla güneş ışığı yaprakların kurumasına neden olabilir. Kışın, sabahları kısa bir süre güneş ışığına maruz kalmak yeterlidir.

Begonia çiçeği mevsimlik mi?

Açıklama: Begonia tuberosa genellikle çok yıllık rizomatöz veya yumrulu bitkilerdir.

Begonia ne zaman çoğaltılır?

Toprağını ve saksısını 2 yılda bir değiştirmeniz yeterlidir. Mümkünse saksı değişimini ilkbaharda yapın. Begonya çiçeklerinin yüzlerce çeşidi vardır. Bu nedenle hepsinin bakımı biraz farklılık gösterir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Güneykent Escort