İçeriğe geç

Bobinin Yandığını Nasıl Anlarız

Bobin yanması nasıl anlaşılır?

Ani güç kaybı, titreme, motor arızası, yakıt verimliliğinin azalması, buji yanması ve alışılmadık sesler gibi belirtiler ateşleme bobini arızasını gösterir. Ayrıca aracın arıza ışığı yanabilir. Bu belirtilerden herhangi biri ortaya çıkarsa aracı bir tamirciye götürmeniz önerilir.

Bobin bozuk olursa ne olur?

Araç hiç çalışmaz: Bobin tamamen arızalandığı için ateşleme yapamaz. Ateşleme olmadığı için araç çalışmaz. Araç patinaj yapar: Bu durum genellikle ateşleme bobinindeki bir çatlaktan kaynaklanır. Birden fazla bobin bulunan araçlarda bobinlerden biri arızalanırsa bazı durumlarda araç tekler.

Motor bobini neden yanar?

Bu akım değerlerinden sonra kontaklar birbirine yapışabilir. Bobin yanmasının nedeni: Kontaktörün bobin uçlarına uygulanan voltaj normalden düşük veya yüksekse bobin yanabilir. Hava boşluğundaki toz ve yabancı cisimler de buna katkıda bulunur.

Araç neden bobin yakar?

Bobinlerdeki sorun düşük voltaj veya yüksek voltajlı aküden kaynaklanabilir. Bu durum araçlarda farklı sorunların ortaya çıkmasına neden olur. Bu nedenle vakit kaybetmeden akünün değiştirilmesi gerekir. Bu şekilde sorun çözülebilir.

Yanmış bobin nasıl anlaşılır?

Ateşleme Bobini Arızalarını Tespit Etme Yanmamış benzin kokusu bir arızanın en büyük belirtisidir. Motor sesi değişirse, çekiş belirgin şekilde azalırsa, yakıt tüketimi artarsa ​​ve hafif titreşimler meydana gelirse, bobin(ler) arızalıdır.

Bobin arızası vuruntu yapar mı?

Ateşleme Bobini Arızasının Belirtileri: Ancak ateşleme bobini olması gerekenden düşük voltaj üretiyorsa; motorda ateşleme yapmama, aracın çalışmasında zorluk çekme, yakıt sızdırma, aracın sallanması, sarsılması ve vuruntu yapması, yolda stop etmesi gibi durumlar ortaya çıkabilir.

Bobin arızalı araç sürülür mü?

Motorun çalışmasına yardımcı olan ateşleme bobininin arızalanması uzun vadede ciddi sorunlara yol açabilir. Ateşleme bobini arızalanırsa araç servise götürülmelidir. Bunun nedeni ateşleme bobininin arızalanmasının yakıt tüketimini artırabilmesidir. Ayrıca ateşleme bobininin neden olduğu sorunlar buji kablolarını ve motoru da etkileyebilir.

LPG ateşleme bobinini bozar mı?

Bunlar arasında; LPG’nin tutuşma direncinin benzine göre daha yüksek olması ve LPG ayarlarının çok fakir karışımla çalışacak şekilde tasarlanmış olması nedeniyle, motor sıcaklığı arttıkça bobin tellerinde kopma meydana gelebilmektedir.

Bobin ömrü kaç km?

Ateşleme bobininin ortalama ömrü 160.000 kilometre olmasına rağmen, sürüş koşullarına ve uzun süreli kullanıma bağlı olarak çeşitli nedenlerle arızalar meydana gelebilir. Ateşleme bobini arızasının en yaygın nedenleri şunlardır: Aşırı ısınma.

Bobin arızası yağ yakar mı?

Yağ sızıntıları ateşleme bobini arızasının belirtilerinden biridir. Aşırı ısınma çatlaklara ve yağ sızıntılarına neden olur.

Bobin arızası motor ışığı yakar mı?

Sert çalıştırma ve dengesiz rölanti: Arızalı bir bobin, motorun düzensiz çalışmasına ve soğukken veya rölantideyken çalıştırılmasının zor olmasına neden olabilir. Motor kontrol ışığı: Bazı araçlarda, bir bobin arızası motor kontrol ışığının yanmasına neden olabilir.

Ateşleme bobini elektriği nereden alır?

Üç pimli elektrik bağlantısı klasik bir ateşleme bobininin bağlantısına karşılık gelir. Birincil devre güç beslemesini terminal 15 üzerinden alır. Ateşleme kesici ateşleme bobininin terminal 1’ine bağlanır ve birincil sargıya toprak sağlar. Ateşleme dağıtıcısının yüksek gerilim hattı terminal 4’e bağlanır.

Bobin bittiği nasıl anlaşılır?

Bir bobin arızalandığında, etkilenen ilk şey aracın performansıdır. Aracın motoru sarsıntılı çalışmaya başlar ve çalıştırılması zorlaşır. Aracın çekişi azalır, bu da yakıt tüketimini etkiler. Ateşleme bobini arızası doğrudan aracın performansını düşürür ve yakıt tüketimini artırır.

Bobin tek değişir mi?

Ateşleme bobinleri tamir edilemeyen tek kullanımlık yedek parça kategorisine girer. Aracınızın ateşleme bobini bozulduysa, yenisiyle değiştirmeniz gerekir. Önemli bir uyarı: pim ve soket bobini kullanıyorsanız ve bunlardan biri bozulduysa, diğerlerinin de kısa sürede bozulacağından emin olun.

Bobine elektrik gelmezse ne olur?

Bobin güç almıyorsa, motorunuz çalışmayacaktır. Bu ciddi bir sorun olabileceğinden, sorunun nedenini belirlemek ve sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmek önemlidir. Bobindeki güç nereden geliyor? Bobin, kontak anahtarı ve akü tarafından çalıştırılır.

Bobin devrede nasıl davranır?

Bobin başlangıçta doğru akıma direnç gösterir. Bu nedenle, bobine doğru akım uygulandığında önce yalıtkan, sonra iletken olur. Bobine alternatif akım uygulandığında, akımın yönü sürekli değiştiği için direnç gösterir.

Ateşleme bobini ömrü ne kadardır?

Genel olarak ateşleme bobininin ömrü ortalama 100.000 ile 150.000 kilometre arasında olabilir. Ancak aracın kullanım şekli, bakım kalitesi ve çevresel faktörler bu ömrü etkileyebilir. Bu nedenle düzenli bakım ve kontroller olası arızaları önleyebilir ve parçanın ömrünü uzatabilir.

Bobin arızası motor ışığı yakar mı?

Sert çalıştırma ve dengesiz rölanti: Arızalı bir bobin, motorun düzensiz çalışmasına ve soğukken veya rölantideyken çalıştırılmasının zor olmasına neden olabilir. Motor kontrol ışığı: Bazı araçlarda, bir bobin arızası motor kontrol ışığının yanmasına neden olabilir.

LPG bobin arızası nasıl anlaşılır?

LPG’li bir araçta ateşleme bobini arızasının belirtileri. Hızlanma sırasında motorun durması. Motor arıza göstergesinin yanması. 3 Ağustos 2009

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir